Tutun de rulat recomandat pentru realizarea tigaretelor
Popularitatea tutunului de rulat a crescut odata cu cererea pietei, intalnim pe piata din ce in ce mai multe branduri si asta duce la o alegere dificila.
Aproape totul se rezuma la gust, la fel ca in cazul tigaretelor din comert, dar nu uita de intensitatea tutunului pentru ca si aceasta este importanta. In acest articol ne-am propus sa va ajutam si sa va oferim cat mai multe informatii, cu siguranta acestea iti va usura viitoarele alegeri.
Tutunul trebuie neaparat sa aiba o calitate impecabila, inclusiv procesul de amestec al acestuia este un motiv foarte important atunci cand alegeti ce sa fumati. Odata cultivat, tutunul, necesita o atentie deosebita, pasiunea si know-how-ul in cresterea lui face intotdeauna diferenta. Stiai ca pentru fiecare tip de tutun exista o anumita perioada pentru recoltare? Acesta variaza in functie de samanta tutunului ales pentru a fi cultivat si, evident, acest lucru duce la rezultate total diferite.
Iata 3 tipuri generale de tutun:
- Tutunul Virginia
Acesta provine din America de Nord si il vei gasi si sub denumirea de tutun uscat. Se poate recunoaste foarte usor datorita culorii sale galbene, aceasta rezulta in urma procesului de fermentare care se realizeaza prin expunerea la temperaturi inalte. In procesul de productie nu se adauga arome sau aditivi.
- Tutunul Burley
Solul este foarte important la acest tip de tutun si se cultiva in general in Maryland si Kentucky, dar gasim hectare intregi si prin tari precum Uganda si Indonezia. Procesul de fermentare se realizeaza in aer liber si ajuta la indepartarea zaharurilor, in urma acestuia rezulta o frunza de tutun aproape la fel de calitativa ca a unui trabuc.
- Tutunul Oriental
Singurul tip de tutun care se intinde pe sarma la soare (asa cum ne intindem noi hainele sa le uscam), acesta provine din Orientul Mijlociu – in general se cultiva in zone uscate. Acesta este singurul tip de tutun unde se intervine pentru modificari ale aromelor.
Tutunul pe care il fumam este defapt un mix intre tipurile de tutun de mai sus si este realizat de un specialist (master blender). Secretul unui amestec ireprosabil este adauagarea aromelor naturale pentru imbunatatatirea gustului si gasirea combinatiei corecte, acesta poate contine: cacao, miere, lemn dulce, vanilie, menta si multe altele.
Cea mai renumita companie pentru procesele de prelucrare a tutunului si care ofera o calitate remarcabila este Mac Baren. Compania Mac Baren foloseste metode traditionale imbinate cu cele mai noi tehnologii, cu o experienta de peste 195 d ani, aceasta, ofera o gama larga de produse pentru gustul si buzunarul oricui.
Sfatul nostru este sa incercati cat mai multe variante, fiecare blend este unic si particularitati diferite.
Frunzele de tutun folosite de Mac Baren sunt alese din diferite colturi ale lumii.
Metodele folosite pentru taierea, aromarea si impachetarea tutunului sunt cele mai importante, evident, dupa frunza de tutun care aduce cel mai mare aport.