Ce trebuie sa stim despre trabucurile Cohiba
Ce trebuie sa stim despre trabucurile Cohiba
Trabucurile Cohiba au luat nastere in anul 1966, iar astazi sunt printre cele mai iubite si cautate trabucuri din lume. Cohiba este cuvantul pentru tutun in limba Taino a poporului arawak , de aici si numele mult iubitului trabuc care astazi rezprezinta cu mandrie Cuba.
Tutunul pentru trabucurile Cohiba provine din faimoasa regiune Vuelta Abajo, una dintre cele mai bune 5 regiuni pentru cultivarea tutunului, aceasta se afla in partea de vest a insulei si este marginita la nord de muntii Sierra de los Organos.
Alegerea tutunului este, dupa cum spunea Avelino Lara, o selectie dintre cele mai bune selectii ale selectiilor, atat de minutios se aleg frunzele pentru aceste minunate trabucuri. Tutunul este uscat si fermentat de doua ori, in functie de rezistenta si calitatea sa acest proces poate ajunge la mai mult de 18 luni. Aceste procese reduc gudronul si nicotina din tutun iar acesta isi schimba culoarea in diverse nuante de maro.
Un procedeu foarte important si unic pentru trabucurile Cohiba este fermentarea.In timp ce tutunul pentru orice trabuc trece prin doua astfel procese, pentru frunzele de tutun folosite la trabucurile Cohiba se efectueaza si un al treilea proces. Acesta presupune stocarea si fermentarea frunzelor de tutun in butoaie mici de lemn care sunt depozitate in locuri intunecate ale fabricii.
Procedeul pentru aceste trabucuri este un obicei vechi si costisitor dar, doar prin el, trabucurile ajung la calitatea si rafinamentul dorit, culoarea sa unica de un amestec intre galben, alb si negru devenind un simbol al succesului in toata lumea.
Pana in anul 1982 trabucurile Cohiba erau destinate exclusiv presedintelui Fidel Castro si uneori erau oferite personal de catre presedinte drept cadouri pentru sefii de stat sau diplomatii care ii calcau pragul acestuia. Legenda spune ca Fidel Castro a incercat prima data trabucul Cohiba de la garda sa de corp, acesta din urma fiind cel care a comandat pentru prima data trabucurile, iar Fildel s-a indragostit pe loc de aromele faimosului trabuc.
Comercializarea trabucurilor Cohiba a inceput pentru prima data in anul 1982, fiind disponibile trei versiuni ce puteau fi achizitionate doar in Spania: Cohiba Lancero, Corona Especial si Panetela. Dupa extinderea la nivel global a brandului in anul 1989 au aparut si noile dimeniuni: Cohiba Robusto, Cohiba Esplendido si Exquisito.
De-a lungul timpului designul brandului a suferit mai multe transformari, de la simple puncte si linii brute ajungandu-se la hologramele avansate. Scopul transformarii a fost acela de a combate traficul de trabucuri contrafacute, holograma fiind o dovada autenticitatii lor.